Stay Close

Geborgenheid creëren door structuren in het zitvlak.
Toelichting : De inspiratie voor het maken van dit object heeft Babs opgedaan tijdens haar reis in India. In India is het haar opgevallen hoe soepel mensen een zithouding kunnen aannemen op de grond, zonder ondersteuning. In Nederland is het tegenovergestelde aan de hand; de meubels moeten ergonomisch verantwoord zijn en er moet zo comfortabel mogelijk in gezeten worden. De vraag die dit bij Babs oproept is ‘wat als dit wordt doorbroken en wij als westerlingen ook weer op de grond plaatsnemen?’. Hierdoor wordt er verwacht dat je een gecontroleerde beweging maakt om te gaan zitten en niet neerploft in een stoel. Babs heeft rondvraag gedaan over dit onderwerp en heeft geconstateerd dat veel mensen hier in Nederland ook op de grond zitten. Dit is voor ons lichamelijk echter een stuk lastiger. Hier ziet Babs een mogelijkheid; hoe zou het dichtbij de grond zitten vergemakkelijkt kunnen worden voor een westerling?
Materiaal ; vilt,polyether, mdf
To create a cozy and comfortable seating structure
Explanation: Babs has gotten inspired for this object while traveling through India. During the trip it got to her attention how easily the locals were able to get comfortable on the floor without a backrest. The contrary is true in the Netherlands, where a seating object is foremost expected to be ergonomically designed. This has gotten Babs thinking: ‘What if we try to break this Western habit and start to sit on the floor again?’ She started to ask around and realized that it is actually not as uncommon as she thought to sit on the floor in the Netherlands. It just leads to some initial struggles for most of us to get into a comfortable position through a controlled movement.  The latter triggered her imagination: ‘How can I create something that makes sitting on the floor more comfortable for those that aren’t used to it?”.
Material ; Woolfelt, polyether, mdf